Veckoschema

Kerstin har skvallrat om mitt veckoschema.

Så här ser det ut:
 Veckoschema

Högst upp ser man vad jag ska städa under punkten städschema. Om jag gör lite varje dag, så slipper vi panikstäda. Jag gjorde ett schema för lägenheten och följde det ett tag, men sedan flyttade vi och nu tyckte jag att det var dags att börja om. Några aktiviteter dyker upp första måndagen i månaden osv. Köket dammsuger jag och torkar lite varje dag efter lunch.

Syftet är inte att stressa mellan aktiviteter utan det motsatta: genom att lägga in saker som jag bör komma ihåg så ger det utrymme för att läsa, kolla på nätet, leka med barnen osv utan att fundera på om det är något som man borde göra i stället. Och finns det ingen tvätt så startar jag ingen maskin. Om tvätten inte är torr så får den hänga kvar. Om jag i fyra fall av fem håller schemat, så får jag väldigt mycket gjort under dagen.

Längst ner är middagsmaten. Rätterna återkommer med 2- eller 4-veckorsintervaller. Morgondagens middag har jag missat i handlandet och får åka en sväng på dagen i morgon, men jag hade tänkt handla i alla fall och äta lunch på Burger King. Om Viggo är torr så åker vi kanske till Bauhaus. Jag har ingen bra ide till middag nästa fredag, därför är det tomt där, men förslag tas gärna emot.

Viggo lyckades nästan hålla sig torr idag och var så duktig på eftermiddagen att han fick en tablettask som låg i skafferiet.

Bookmark and Share

En reaktion på “Veckoschema

  1. Så här när veckan är slut…. höll schemat? Eller måste du göra revidering av planeringen? Har du någon nytta av 4-veckorsmenyerna och det andra jag skickade?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>