Träningstips

Ett inlägg jag inte trodde jag skulle skriva för fem veckor sedan…

Jag gjorde hundra armhävningar nyss. Inte i en följd, utan med pauser mellan. Jag började följa ett program för ungefär fem veckor sedan som gradvis ökar träningen för varje träningsdag. Jag gjorde idag ett försök med dag två i vecka fyra och skulle ha gjort 20+25+20+20+28 armhävningar (plussen visar pauserna på 90 sekunder), men det blev bara 15 av de 28 i sista rycket. Trots allt blev det precis hundra stycken.

Första veckans första dag gjorde jag som jämförelse 2+3+2+2+3 stycken. Jag är förundrad över hur mycket mer jag klarar nu. Målet är att man ska kunna göra hundra på raken. Det blir intressant att se om det går, men så här långt verkar det inte omöjligt.

Nu orkade jag ju inte med alla idag, men jag gör helt enkelt så att jag tar och fortsätter med samma träningsdag tills jag klarar av den nöjaktigt.

Hela programmet finns på http://hundredpushups.com/, men jag hittade det som en applikation till min iPhone.

Det finns även ett motsvarande sit-upsprogram, http://www.twohundredsitups.com/, som jag gör ett försök med när jag tycker jag har nått så långt jag kan med armhävningarna.

Jag lyckas just nu också cykla rätt regelbundet på motionscykeln, mest för att jag ser till att jag kan se annat på teven än Lego Star Wars samtidigt.

Bookmark and Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>