ABC-ramsa

Bilen är på service idag och jag sitter och jobbar hemifrån i köket. När jag ändå är vid den härdatorn för att skriva ut, kan jag publicera vår nya (igår) lokala ABC-ramsa. Klara är avis på Viggo som kan läsa och vill lära sig, så jag gjorde en personlig ramsa åt henne som stöd för att lära sig rabbla alfabetet:

A B C D
Klara dricker te
E F G H
Viggo tittar på
I J K L
Pappa han är snäll
M N O P
Det är mamma me’
Q R S T
Alla är vi de’
U V X Y
Dummingarna fy!
Z Å Ä Ö
Nu vill vi ha tö!

Bookmark and Share

3 reaktion på “ABC-ramsa

  1. Hur själva bokstäverna ser ut får vi träna på annat sätt. Det här är just nu bara ett sätt att lära sig vilka bokstäver som finns och vad de heter. När hon väl ha lärt sig formerna, så är en sådan här ramsa bra för att hålla reda på ordningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>