Biltrubbel

Några bilder från gårdagens bilhaveri:

Vad hände? Jo, plötsligt dog motorn när vi var på väg med barnen tillbaka till Uppsala. Som tur var kunde vi rulla in på en parkeringsplats (här) och slapp stå ute på vägen. Vi har skött servicen och har Škodas mobilitetsgaranti, så jag ringde och bärgaren kom och hämtade oss till den närmaste verkstaden som finns i Östhammar. Allt var stängt, så vi kunde inte få en hyrbil så vi tog en taxi tillbaka till Öregrund. Där blev det chips och melodifestival.

I morse ringde jag Škodas mobilitetsgaranti igen och de letade rätt på en hyrbil i Uppsala som jag hämtade efter att ha åkt buss in till stan. (UL har föresten korkad information i sin reseplanerare. Där ser det ut som att en resa med UL och stadstrafiken från Öregrund till Gamla Uppsalagatan kostar 80 kr och eftersom det var det jag betalade i Öregrund klev jag glatt på 115 i Uppsala och visade biljetten. Inte gick det inte. Det hade jag gärna sett utskrivet i den information de ger!)

Efter att ha köpt reservbarnbilkuddar (som vi behöver i alla fall) åkte jag tillbaka och hämtade resten av familjen. Uppsala-Öregrund tre gånger samma dag är inte roligt.

Förhoppningsvis får jag veta vad som är fel med bilen i morgon och sedan blir det kvittoförhandlingar (antar jag) för att få tillbaka utläggen.

Fortsättning följer…

Bookmark and Share

7 reaktion på “Biltrubbel

  1. Vi håller tummarna – dels att det är något enkelt fel, dels att det inte kostar en förmögenhet. Har ju tyvärr dålig erfarenhet av vad det kan vara och vad det kan kosta när bilar bara blir ”döda”.

  2. Hej! Hamnade på din blogg när jag var ute och surfade på nätet. Såg att du hade läst arabiska. Jag håller på med en informationsskylt på svenska där jag i en textruta ska ha med en översättning på arabiska och en på engelska. Till den engelska översättningen har jag i vänstra hörnet av rutan en engelsk flagga som symboliserar det engelska språket. Nu undrar jag om du kanske vet vad man kan använda för symbol som representerar det arabiska språket? Vore väldigt tacksam om du kunde hjälpa mig eller lotsa mig vidare :-)
    Mvh, Charlotta

  3. Ger inte en halvmåne associationer mer till islam än till arabiska? Vi vet ju att alla araber inte är muslimer och alla muslimer är inte araber, så hur fäster man fokus på språket? Knepigt.

  4. Jo. I och för sig är halvmånen som symbol i Östern väsentligt äldre än islam, men dessvärre då inte för arabiska (utan för bl.a. turkiska och persiska kulturer). Knepigt var ordet, sa Bull.

  5. Tack för era kommentarer och ideer! Jag har nu satt dit Arabförbundets flagga. Hoppas att det blir rätt! Mvh, Charlotta

Kommentarer inaktiverade.