Vad nu då?

Vad håller Posten på med här?

Så här står det:

Gratistidningar – når 4.5 miljoner hushåll dagligen

Med tjänsten Gratistidningar når du ut till alla oavsett om mottagaren sagt nej till reklam eller inte. Inlämning sker normalt senast kl 13:00 dagen innan utdelning, vilket gynnar dig som har sena annonsstopp. Det enda kravet som ställs är att din tidning kommer ut med minst 10 nummer per år.

Men… Är inte det reklam ändå? Är det på det  sättet som Uppsalatidningen och församlingsblad från Svenska kyrkan tar sig förbi vår ”Ingen reklam, tack!”-skylt?

Måste vi skaffa en ”Inga gratistidningar heller”-skylt också?

Uppdatering:

Från PTS.se:

Vad ska jag göra om jag inte vill ha reklam i min brevlåda?

PTS får ofta frågor om reklamförsändelser, gratistidningar eller bostadsbilagor från folk som markerat att de undanber sig denna sorts post. Distribution av oadresserade försändelser som det rör sig om i dessa fall faller inte in under begreppet postverksamhet och hör därmed inte heller till PTS ansvarsområde.

När det gäller gruppreklam har direktmarknadsföringsbranschen och Konsumentombudsmannen ingått en överenskommelse om att respektera skyltar där de boende tackar nej till reklam.

Annorlunda förhåller det sig med gruppförsändelser. Till gruppförsändelser räknas gratistidningar, information från statliga och kommunala organ, politiska partier och ideella föreningar. Tanken är att denna information ska nå ut till alla varför gruppförsändelser delas ut till samtliga hushåll. Gruppförsändelser kan alltså vara gratistidningar, som förutom annonser innehåller redaktionellt material. Enligt den information PTS har krävs enligt Postens produktvillkor ett utgivningsbevis utfärdat av PRV, Patent- och Registreringsverket, för att en tidning ska få delas ut som gruppförsändelse. För att undvika att få en sådan försändelse i din brevlåda kan du kontakta avsändaren eller sätta upp en skylt med ”Nej tack till (försändelsens namn)”.

Vi får göra minst en till skylt…

Bookmark and Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>