Tentaresultat

Jodå, tentan i hebreiska gick bra trots allt. Dessutom blev det VG, vilket jag inte trodde eftersom jag inte hann med allt.

Jag kan bjuda på översättningen jag gjorde av den första texten på tentan, Exodus 34:27-28.

 וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל־מֹשֶׁה כְּתָב־לְךָ אֶת־הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה כִּי עַל־פִּי׀ הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה כָּרַתִּי אִתְּךָ בְּרִית וְאֶת־יִשְׂרָאֵל׃  וַיְהִי־שָׁם עִם־יְהוָה אַרְבָּעִים יֹום וְאַרְבָּעִים לַיְלָה לֶחֶם לֹא אָכַל וּמַיִם לֹא שָׁתָה וַיִּכְתֹּב עַל־הַלֻּחֹת אֵת דִּבְרֵי הַבְּרִית עֲשֶׂרֶת הַדְּבָרִים׃

Vilket jag översatte till:

Och herren sa till Moses: skriv åt dig dessa ord, ty i enlighet med dessa ord har jag slutit ett förbund med dig och med Israel. Och han var där med herren i fyrtio dagar och fyrtio nätter, bröd åt han inte och vatten drack han inte och han skrev på tavlorna förbundets ord, tio ord.

Bookmark and Share

En reaktion på “Tentaresultat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>