Ett idiotprojekt i 50 000 delar

I slutet av september såg jag ett blogginlägg om en aktivitet som pågår under november, NaNoWriMo.

Jag hade knapp öppnat NaNoWriMos sida innan jag hade bestämt mig för att anta utmaningen.

Vilken utmaning? Jo, NaNoWriMo står för National Novel Writing Month, och går ut på att skriva en roman på 50 000 ord under november. Vad som övertygade mig var ”you should lower the bar from ‘best-seller’ to ‘would not make someone womit'”, vilket jag tror jag kan klara av. Jag kom också tänka på George Mallorys svar på varför han ville bestiga Mount Everest: ”Because it’s there!”. (Han dog utan att bevisligen ha lyckats…)

Jag har ju i år lärt mig att skriva på tangentbordet på riktigt, så jag har gott hopp att jag ska klara det mekaniska, att hinna skriva i medeltal knappt 1 700 ord om dagen. Jag tror att jag ska få en hel del gjort på tåget, men jag tror inte jag kommer hinna så mycket mer på kvällarna än att sitta och skriva.

Jag tror inte att det jag kanske kan lyckas skriva är värt att visa någon den 1 december utan svetsglasögon. Det är nog till stora delar oläsligt, men jag kommer nog vara nöjd om jag har lyckats få ihop så mycket smörja i alla fall.

Syftet med den här texten är att göra det offentligt att jag har antagit utmaningen och på så sätt sätta mer press på mig själv att genomföra projektet. Jag kommer att rapportera fram- och motgångar på Twitter.

Bookmark and Share

2 reaktion på “Ett idiotprojekt i 50 000 delar

  1. Jag har gjort detsamma! Jag skriver redan, men detta var ett bra sätt att skaffa en deadline och inte sitta och fila så länge på varje mening. Tänker du lägga ut ditt alster?

    • Hmm, knappast det som jag (förhoppningsvis) har åstadkommit under november. Men man vet aldrig.

Kommentarer inaktiverade.