Nu börjas det

Nu börjar NaNoWriMo och jag hoppas att jag lyckas med föresatsen att skriva en bok med 50 000 ord under november.

Jag har förberett mina 25 kapitel à 2000 ord med 121 scener, en by med drygt 120 invånare (ca 50 namngivna), en borg med en garnison på ca 50 man (utan namn), kartor över området, byn och borgen och en titel – ”Viggo och Klaradraken”. Det blir spännande att se hur mycket av stommen som blir använt och om karaktärerna hittar på andra saker under berättelsens gång än vad jag hade tänkt från början.

Bookmark and Share

5 reaktion på “Nu börjas det

 1. Fab. Jag har suttit på bibliotek och läst gamla dokument från 1600-talet de senaste dagarna, men jämfört med dig ligger jag i lä.

 2. Jag skrev 2350 ord, men sedan såg jag dina över 3000 och fick lov att lägga en timme till. Det är bra att det finns en smula, om än självpålagd, press.

  Största problemet är att jag får ont i ryggen av att sitta länge, inte själva skrivandet. När det går bra är jag uppe 1000 ord i timmen. Jag valde att skriva en slags självbiografi, så att jag kan använda händelser och släktingar som stomme. Planen är sedan att i redigeringen göra om allt till mera fiktion.

  • Jag får rätt ont i högerarmen, men har en timer på datorn som säger till mig att sträcka på mig var 30e minut. Jag skrev på tåget och prickade ganska precis vad jag hade räknar med att hinna med på pendlarresorna. Jag måste se vad som är bäst: att ha med passageraren till höger eller vänster om mig. Idag hade jag dem till höger och jag kanske skriver ledigare om jag har dem till vänster. Än så länge håller sig historien inom de ramar jag skissade upp.

   När jag lämnade disken i matsalen på jobbet och stod bredvid en av de som tag tagit som fysisk förebild för en karaktär i boken, var det nära att jag började skratta, för jag tyckte att det var så komiskt.

 3. Grattis till 20%! jag har passerat 5500, men åker bort och kommer hem först på lördag. Det blir skrivarrace nästa vecka, men då har jag istället gott om tid. Hur tycker du att din lilla dator funkar? Tips på bra fabrikat?

  • Det funkar bra. Med hjälp av Dropbox så är den stationära och den bärbara synkade och det finns en backup av arbetet. Jag skriver i yWriter som gör att jag har alla uppgifter om karaktärer och platser i samma program som jag skriver i. Det gör att jag inte behöver bläddra bland papper när jag sitter på tåget. Jag gjorde ingen djup analys av olika märken utan såg en annons med en dator till ett bra pris (Compaq, under 3000). Jag skulle nog tro att det i längden kunde ha lönat sig med en dyrare, men det närmaste året tror jag inte att jag behöver en kraftfullare.

Kommentarer inaktiverade.