Önskelista

För att lindra lidandet inför min 40-årsdag är det lika bra att jag hostar upp en önskelista redan nu. Den är kort:

Språkresa till ett land med ett levande språk som jag saknar förkunskaper i.

Den som känner mig vet att det i Europa inte finns så många länder att välja på då. Det är Lettland, Litauen, Ungern (som är allt för avlägset från finskan för att jag ska kunna ha nytta av mina kunskaper i finska), Albanien, Wales och Bretagne (som har språk från en annan gren av keltiska än den jag redan har studerat) och Turkiet. Huvudspåret är nog turkiska som är en helt ny språkfamilj, de andra tillhör indoeuropeiska och finsk-ugriska, så de är inte lika coola enligt mig.

Planen är väl just nu snorbilligt flyg, inackordering eller billigt pensionat och kanske privatlektioner ibland i några veckor när barnen har slutat skolan och det finns pensionärer som kan ta hand om dem. Helst vill jag till Istanbul, så jag kan kolla på annat som intresserar mig (döda språk och ruiner).

Utmaningen är alltså att börja från noll och se hur väl jag kan lära mig ett språk när jag är omgiven av det språket.

Bookmark and Share

3 reaktion på “Önskelista

  1. Tack för tipset. Tål att tänka på. Kanske bidra med något i alla fall. Vill höra mer om planeringen.

  2. Grattis! Du kommer att överleva. Har du funderat på baskiska? Jag har precis börjat lära mig spanska och då kommit i kontakt med katalanska och baskiska. Jag ömmar mer för baskiska än turkiska, som har så många utövare. Och Baskien är väldigt trevligt, säger min dotter. Särskilt San Sebastian.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>