Otuzdokuz

Skoputsaren som själv hamnade i fällan.

En av de första dagarna här passerade jag en skoputsare som tappade sin borste precis vid mig. Jag plockade upp den och gav den till honom. Han blev glad och verkade erbjuda sig att putsa skorna åt mig som tack. Det vore väl dumt att inte ta emot ett tack tänkte jag och sa ja. Han putsade och så började han prata om sin far som var på sjukhus med hjärtfel. Då förstod jag att jag blivit lurad och blev skitsur. Han fick alldeles för mycket pengar, men jag var riktigt sur och ville bort.

Sedan dess har ett otal skoputsare tappat sina borstar vid mig. En del har varit mer klumpigare än andra. Jag ser ju direkt nu vad de håller på med och kan kolla in deras teknik. Kanske skulle konsulta lite?

Nu var det dags för payback. Jag har sett en gata här i närheten där de trålar och gick och kollade in om jag såg till några skoputsare idag. Vid andra kollen fick jag napp. Det satt två bakom hörnet i slutet av gatan och när de såg en ensam manlig turist skyndade en av dem ikapp mig och förbi.

Han går över gatan, kollar in mig och förbereder sin fälla. Min fälla har redan slagit igen om honom eftersom jag fotograferar vad som sker.

Observera borsten som hänger på en krok på lådans kortsida.

Han har nu gått över på samma sida som jag. Han kollar lite över axeln på mig då och då. När han dunkar i lådan i benet eller något bredvid så kommer borsten att falla av.

Och där ligger den på gatan som jag förväntade mig!

Han vänder sig om för att, som han tror, ta emot borsten från mig, men jag bara skakar på huvudet och säger tsk-tsk som en riktig turk.

Bookmark and Share