Ny diskmaskin

Diskmaskinen gav slutgiltigt upp på lördagen. Den har låtit konstigt ett tag, och jag hoppades att det inte skulle betyda att den skulle ge upp, men nu var det dags. Jag rensade filtren och laddade ner en bruksanvisning för att se om man kunde tömma den på vatten då något enkelt sätt. Jag tömde den med hjälp av ett decilitermått igår, men då blir det en hel del vatten kvar. Bilderna i bruksanvisningen stämde inte med verkligheten, men när jag startade maskinen med fronten framför avloppspumpen borta så hördes det tydligt att det inte hände något i pumpen. Eftersom det inte fanns någon slang undertill som jag skulle kunna tömma ut vattnet som skulle bli kvar, så skruvade jag på frontplåtarna igen. När maskinen hade gått klart så var allt vatten kvar inuti och jag började med decilitermåttet igen. Då kom jag på att jag ju har flera korta slangstumpar i pannrummet, så jag hämtade en och försökte göra en sughävert utan framgång. Det gick trots allt ändå snabbare att tömma maskinen genom att suga upp vatten i slangen, så jag fortsatte med den. Nu är nog allt vatten borta fram till pumpen.

Jaha, då måste vi ha en ny diskmaskin. Jag tog fram Råd och Rön och loggade in på hemsidan för att kolla på testerna. Det senaste diskmaskinstestet är ett år gammalt. Det omfattade bara sex maskiner. Jag tycker det är svårt att använda Råd och Röns tabeller numera. Testerna sker för sällan och omfattar för få modeller. De borde komplettera testerna med en nyckel som visar vilka modellvarianter som är i stort sett indentiska, eftersom vitvarukedjorna säljer snarlika maskiner av samma märke med olika modellbeteckningar. Den mest prisvärda maskinen var en Electrolux, så jag kollade vilka maskiner som fanns på Elgiganten, som jag har en känsla av är billigare för det mesta. Vi tänkte titta på Coop Forum också, eftersom en Medmera-check ju kan bli värdefull när man köper dyra varor.

Vi stannade först på McDonald’s och åt lunch. Klara och Kerstin fick gå runt fritt medan jag och Viggo handlade. Jag hittar lite bättre än Kerstin eftersom jag är där oftare och handlar och jag ville hem till OS-finalen. Viggo somnade i kundvagnen och satt och nickade med huvudet långsamt upp och ner. Diskmaskinerna var rätt dyra på Coop Forum så vi åkte till Elgiganten. Jag hade ju redan kollat deras sortiment, så det tog väl 10 minuter att göra affären. Den nya maskinen kommer på måndag och de tar med den gamla på en gång.

Vi svängde in på garageuppfarten precis när OS-finalen började, så jag missade nästan ingenting.

Bookmark and Share

3 reaktion på “Ny diskmaskin

  1. Pingback: B(l)o G Strömberg » Lunch och diskmaskin

  2. Pingback: B(l)o G Strömberg » Diskmaskin: Uppdatering 1

  3. Pingback: B(l)o G Strömberg » Diskmaskin: Uppdatering 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>