Pride 2013

Vi var i Stockholm i lördags och kollade på prideparaden. Jag har aldrig sett den förut och det var tur att jag jobbar där jag gör, så att vi kunde sitta i fönstret på jobbet, nära kaffe, frukt och toaletter. Men det är värt det alla gånger att kolla.

Jag följer vad som händer i Ryssland i vid mening någon grad högre än de flesta, så jag visste om förbudet mot ”propaganda” som duman röstade igenom och som Putin skrev under i år. Men jag visste inte om det grymma sätt som högerextremister använder för att få tag på homosexuella som de sedan misshandlar, torterar och sedan nöjda fotograferar med sig själva i bilden. (Aftonbladet, tecknet de gör hör ihop med en högerextremist som kallar sig Tesak, Maxim Martsinkevich) När jag såg det blev jag illa berörd. Men när jag plötsligt tänkte mig att det samma skulle drabba arbetskamrater eller andra jag känner så blev jag arg. Riktigt arg. Så jag jag har ägnat veckan åt småskalig aktivism, steget över att bara klicka ”like” på Facebook: frågat Kreml, Putin och Medvedev på Twitter och på Instagram om varför de inte skyddar de homosexuellas rättigheter. Alltid något. Jag håller ögonen öppna för mer effektiva sätt att påverka, för det här måste sluta. Så här kan man inte behandla sina medmänniskor.

Så jag tog med mig barnen för att titta på paraden. När jag kollade på bilderna jag hade tagit så såg jag all färg som var i tåget. Så jag har valt ut tydliga färgglada bilder. Den här brokigheten ska vi vara rädd om.

Men först min lek med flaggor som jag gjorde i min ilska:


gayrussia

Och sedan paraden:

DSC_9394

DSC_9403

DSC_9406

DSC_9408

DSC_9411

DSC_9412

DSC_9425

DSC_9437

ÖB
DSC_9447

DSC_9456

DSC_9459

DSC_9475

DSC_9480

DSC_9482

Bookmark and Share

En reaktion på “Pride 2013

  1. Här fick jag då förklaringen till en text på Kerstins Twitter om att Klara ville leka Pride-parad.

Kommentarer inaktiverade.