Ställning

Klaras fönster är ovanför källartrappan och är därför det svåraste fönstret att måla om. Det skulle kanske gå med stegen, men jag är osäker om man kan nå alla delar av fönstret. Att köpa eller hyra en ställning är en annan möjlighet, men rätt dyrt. Jag ska försöka bygga en egen ställning och har därför gjort en tredimensionell modell av källartrappan i Google SketchUp. Så här ser min idé till ställningens stomme ut.

ställning.jpg

Det är ingen idé att göra ritningen bättre utan det här räcker för att kunna se hur den förhåller sig till fönstren och dörren. Ställningens ben har en liten yta att stå på, så därför kommer de att fästas i tvärslåar som är fastkilade mellan väggarna.

Bookmark and Share

4 reaktion på “Ställning

  1. Ser hyfsat stabilt ut, men du behöver nog ha mer yta att stå på så att du inte samlar ner.

  2. Det är jag som ska stå på den och måla, och den ska vara helt täckt. Det är bara att konstruktionen inte skulle synas om ståplattan var med på ritningen.

  3. Då känner jag mig lugn. Jag vill ju inte att någon av er ramlar ner. Bra med en ställning så att du inte behöver vingla med en stege. Eftersom våra fönster går inåt kan jag göra mesta målningsarbetet inifrån när jag målar dem. Det är bekvämt. Ska försöka hinna göra lite kompletteringsmålning av våra fönster i sommar + trappräcket vid entrén.

  4. Pingback: B(l)o G Strömberg » Ställningen, så blev den

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>