Pust

Strulet med Enns och Kerstins bloggar har tagit mycket kraft idag. Det jag retar mig mest på är Surftowns brist på folkvett när de utan förvarning säger upp kontot och samtidigt ändrar behörigheten för användaren som deras bloggar använder för att kommunicera med databasen där själva texterna ligger. Det gick att återställa och bloggarna är online nu. Det är inte för mycket bilder eller för mycket trafik som gör att de sagt upp kontot, utan att trafiken belastar en databas. Deras webbhotells gräns för hur mycket trafik som ett konto får utnyttja bygger på att trafiken utnyttjar filer på webservern och inte information i en databas eller om man vill vara elak — 1900-talsteknik i stället för modern teknik.

Det har inte funnits någon möjlighet att övervaka och upptäcka belastningen heller. Trafiken utnyttjar 2,5 procent av trafikkvoten och diskutrymmet ännu mindre av diskkvoten och de är de parametrar som går att övervaka i administrationspanelen. Så varför hojtade de inte till först om belastningen? Obegripligt. Inte för att belastningen hade gått att åtgärda, men man kunde ha undvikit en hel del stress hos mig, Kerstin och Enn ifall de hade förvarnat om att de tänkte klippa sladden (dvs ändra rättigheterna för databasen).

Nu (=inom någon vecka) flyttas kokk.se till ett webbhotell som jag vet har kunder med samma bloggprogramvara och många fler besök än Kerstin och Enn.

Bookmark and Share

2 reaktion på “Pust

  1. Invecklat värre, men det är tur att du finns och kan lösa problemen! Kanske kan du också räkna ut varför jag får skräpmail till min e-post med min egen e-postadress som avsändare!?! Det har hänt 2 gånger under sommaren.

  2. Pingback: Kerstin Kokk » Väntan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>