Nästan full pott

Idag har jag förutom att hämta på dagis och lagat mat (pölsa – jag och Klara var nöjda med det) även handdiskat överbliven disk från igår och middagsdisken (vi vågar inte köra diskmaskinen längre på grund av elfelet) samt (efter exakt två år sedan golvet lades) satt upp listerna i Klaras rum (innan Kerstin kom hem).

Och detta efter att ha varit och lämnat blod.

Hade jag bara masat mig till jobbet en timme tidigare så hade det varit full pott.

Jag höll på att glömma kulturen – jag läser Тяжелый песок av Анатолий Рыбаков just nu och lyssnar på Skapelsens Geografi till och från tåget.

Nu ska jag läsa och natta, kanske cykla lätt på motionscykeln, jobba ett tag och sedan stupa i säng.

Bookmark and Share

6 reaktion på “Nästan full pott

  1. Låter som en effektiv heldag. Var det ”blodbristen” som gav dig sådan energi eller pölsan? Imponerad.

  2. Jag lagade gärna pölsa till vardags förr i världen – gott med rödbetor!

    Men jag minns faktiskt inte, om Kerstin gillade det eller inte.

  3. Pingback: Kerstin Kokk » Få något gjort

  4. Pölsa var en av standardrätterna hemma under Bos uppväxt. Alla i familjen gillade det. Olle är ju uppväxt med det – hemkokt då förståss. Jag hade inte ätit det som barn, men gillar det mycket. Det är fortfarande en av standardrätterna vintertid hos oss. Mor Olgas eller någon lokalt tillverkad brukar det bli. Har bara kokat pölsa en gång i mitt liv, men det var för krångligt. Har goda vänner som presentar med älgpölsa någon gång. Den är jättegod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>