Elfelet

Nu har vi fått en ny elcentral. Den gamla bestod av två lådor och den övre klarade mindre och mindre belastning. Det fräste och blixtrade i den. Jag misstänker att problemen med routern tidigare i somras var de första tecknen på felet. Så den gamla routern kanske inte är trasig och då kan den få flytta ut till Öregrund.

Igår klarade inte proppskåpet av kyl och frys och TV längre och jag tog ur alla proppar. Vi hade ett uttag som fungerade — det som finns i tvättstugan. Därifrån drog jag en försänglingssladd upp till köket, lyckades baxa ut kyl och frys (utan att tömma dem) och koppla in dem igen. De står fortfarande ute på golvet i köket och för att få in dem igen får vi nog tömma dem och passa på att frosta av.

<20070823318.jpg

Jag och barnen var och köpte nya ficklampor åt oss allihop som vi kunde använda när det blev mörkt. När jag duschade igår tände jag värmeljus för att kunna se i duschen.

Idag installerades den nya elcentralen som har två jordfelsbrytare så att inte hela huset blir strömlöst om det blir jordfel.

20070824319.jpg

Och sist, en bild på en sotig/svedd ledning från det gamla proppskåpet.

20070824322.jpg

Bookmark and Share

En reaktion på “Elfelet

  1. Det låter tryggt att det blivit ordnat. Mackel med elen kan ju sluta med eldsvåda i värsta fall. Hoppas det blir ordning på det helt nu. Jordfelsbrytare är bra – klokt att sätta in två. Vi har bara en – och den var bra att ha när jag orsakade kortslutning förra hösten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>