Raketer

Jag och barnen accepterade Paulas inbjudan och åkte söderut till Tekniska museet idag. Vi var där i drygt fyra timmar och hann väl testa det mesta.

Bland det första vi gjorde var att göra egna raketer — det var ju Sputnikhelg trots allt. Viggo gjorde det mesta själv på sin raket (den helröda), jag gjorde noskonen och satte fast den och hjälpte till att hålla i raketen när det skulle tejpas ibland. Klaras insats var att måla lite på ”hennes” raket.

PICT8138.jpg

Nedan ser vi Viggo när han har skjutit iväg sin raket rätt långt. I bakgrunden kommer en av museets glada och trevliga medarbetare.

PICT8139.jpg

Här håller Viggo på att sätta fast raketen på avskjutningsrampen. Det grå på marken är en gaffad flaska som man stampar på för att skjuta iväg raketen. En sådan här grej måste jag bygga själv. Bakom Viggo står en av museets glada och oerhört trevliga medarbetare.

PICT8140.jpg

Bookmark and Share

2 reaktion på “Raketer

  1. Pingback: B(l)o G Strömberg » Raketer II

  2. TMs medarbetare är dessutom ohyggligt snygga… Eller åtminstone ohyggliga…
    Kul att ni kom! Och ännu kuligare att ni verkade ha kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>