Högtryck

Jag har försökt lufta elementen ett tag här hemma, men utan framgång. Idag drog jag slutsatsen att det måste vara för lite vatten i systemet och gick ner i pannrummet och stirrade på fjärrvärme-”pannan”. Då såg jag en tryckmätare! Den har jag inte sett förut. Trycket var obetydligt över 0 bar. Jag konsulterade Sollefteå och fick bekräftat det jag misstänkte — det ska gå att fylla på vatten och höja trycket.

Det tog ett bra tag, men så hittade jag kranen som fyller på vatten i systemet. Jag fingrade på en annan kran och hoppas att det inte blev för varmt vatten i varmvattenledningarna nu, jag kommer inte ihåg kranens utgångsläge. Nu håller jag tummarna för att det inte dyker upp någon okänd läcka.

Bookmark and Share

3 reaktion på “Högtryck

  1. Vi är flera som håller tummarna för er och att elementen håller tätt! Glöm bara inte att stänga kranen när trycket stigit tillräckligt.

  2. I de system med vattenburen värme jag har hanterat (värmda med oljepanna, vedpanna, fjärrvärmeväxlare) har angivet önskvärt tryck legat strax över 1 bar.

  3. Jo, konsultationen med Sollefteå gav också 1 bar som riktmärke, och där stängde jag kranen. Det hade inte sjunkit efter två timmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>