Förstudie

Jag gjorde en förstudie ikväll inför helgens pepparkakshusprojekt och testade en idé om hur man gör torn i två delar. Årets pepparkakshus ska bli en riddarborg och jag ville helst ha runda torn. I lunchkön idag så tänkte jag högt om hur man skulle lyckas med det och kom på att jag kunde använda konservburkar (jag hade snöat in på att man måste ha metall) när en kollega sa antingen ”toarullar” eller ”pappersrullar” (tack Louise) och då såg jag genast en pappersrulle framför mig som jag visste fanns i pannrummet. Den klädde jag med bakplåtspapper och så här utföll förstudien:

20071205352.jpg

20071205354.jpg

Jag brydde mig inte om att skära till kanter utan var mest intresserad av hur degen fungerade i 3D i ugnen och hur starka delarna blev. Det kommer att fungera utmärkt. Förhoppningsvis har jag bilder att visa på lördag eller söndag.

Bookmark and Share

En reaktion på “Förstudie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>