Lung och ro?

Nu kan jag nog pusta ut. Bloggflytten av Enns och Kerstins bloggar är avklarad och jag känner mig rätt säker på att jag inte behöver hantera katastrofer orsakade av webbhotellet åt dem längre. Förutom de två tillfällena webbhotellet har hackats, så har delar av databaserna kraschat, Kerstins kommentartabell ungefär 5 gånger och Enns inläggstabell en gång. Det nya webbhotellet har mycket gott rykte, men är dyrare. Nåväl, hade jag valt det när Surftown sparkade ut kokk.se hade jag nog kunnat ägna helgen åt studier som jag hade tänkt mig, i stället för att sitta vid datorn.

För övrigt verkar jag ha ärvt den Berglundska huvudvärken eller migränen eller vad det nu är. Från fredag lunch till lördag lunch hade jag en huvudvärk som inte Panodil bet på. Eeze hjälper ofta om jag tar det i tid, men jag hade inte några och kom mig inte för att köpa några på väg till tåget heller.

I stället för att gå på Apoteket på lunchen så var jag och hämtade ett paket från Adlibris på en tobaksaffär i Stockholm. Jag tycker det är oerhört bra när jag kan bestämma själv var jag ska hämta pake, eftersom posthökaren vid Torbjörns torg har så usla öppettider. Det var Tuntematon sotilas och Jäniksen vousi som jag hade beställt. Jag vet inte om det är högmod eller självfortroende att beställa romaner på finska efter att ha pluggat en månad, men åtminstone Paasilinnas bok ska jag sätta igång med i sommar. På svenska är språket okomplicerat och jag hoppas det även är det på finska. Linnas bok får jag väl försöka parallelläsa.

Nu tittar jag på Athletic Club som verkar kunna slå Atletico Madril på bortaplan och repeterar grekiska. Det är avkopplande.

Bookmark and Share

3 reaktion på “Lung och ro?

  1. Stackare som ärvt huvudvärken. Jag hade hoppats att ingen mer skulle behöva få den. Det kan vara värt ett läkarbesök för att få rätt medicin. Jag har imigran – dyrt men bra eftersom den hjälper även om värken börjat göra sig påmind. Det finns säkert andra nyare mediciner nu som också hjälper även när värken satt in. Gör inte som jag – som väntade 15 år innan jag skaffade riktig medicin. Det är ingen tröst att det blir bättre när man blivit pensionär eftersom du har hela livet framför dig. Satsa på ett läkarbesök!

  2. Tack så hemskt mycket, Bo, för allt jobb du har lagt ner. Jag ska försöka belöna dig på något sätt vid tillfälle.

    Jag talar egentligen inte finska men förstår en hel del med hjälp av min estniska. När jag läste din text, begrep jag alltså omedelbart, att de finska böcker du nämnde på svenska heter ”Okänd soldat” respektive ”Harens år”.

    Båda är mycket läsvärda. Men jag anar att du kommer att få det knepigt med ”Tuntematon sotilas”, eftersom Väinö Linna där använder sig av dialekt.

    ”Jäniksen vuosi” – som jag liksom Linnas roman har läst på svenska – är en helt underbar roman, en av Paasilinnas allra bästa. Om Paasilinnas romaner har jag, som du väl vet, skrivit på min blogg – om du inte har läst de här texterna, kolla under Kulturspegeln, Prosa.

  3. Jag kollade runt lite på de forum där jag försökte hitta information om serverstoppet förra veckan och det är fortfarande illa för dem som ligger kvar där. Alla lösenord har bytts ut, men inga nya har skickats ut till kunderna, så det går inte att logga in och städa upp där efter flytten. Men vad skönt det är att allt fungerar på det nya hotellet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>