Kungens födelsedag

Jag följer olika helg- och bemärkelsedagar via RSS-flödet på http://www.calend.ru/. Där kan man läsa om 30 april och om hur vi Sverige firar kungens födelsedag:


Все шведские граждане, конечно же знают дни рождения всех членов королевской семьи, но самый главный праздник – это день рождения короля Карла Густава. 30 апреля граждане со всей страны собираются у Королевского замка в Стокгольме, где у них есть редчайшая возможность не только увидеть короля, но и лично вручить ему подарки с наилучшими пожеланиями. В этот день в центре города проводится военный парад, различные зрелищные мероприятия и вся страна празднует день рождения монарха с огромной любовью к своему главному символу шведской государственности.

Och det blir i snabb översättning

…Alla svenska medborgare vet förstås födelsedagarna för alla medlemmar i kungafamiljen, men den främsta högtiden – det är kung Karl Gustavs födelsedag. 30 april samlas medborgare från hela landet vid det kungliga slottet i Stockholm, där de har ett sällsynt tillfälle att inte bara få se kungen, utan också personligen överräcka presenter med välgångsönskningar. På den dagen hålls det militärparad i centrum av staden, olika evenemang och hela landet firar monarkens födelsedag med enorm kärlek till sin främsta symbol för det svenska statsskicket.

Så nu vet ni.

Bookmark and Share

3 reaktion på “Kungens födelsedag

  1. Åh jösses. Det är tur att man får veta det så man kan ”visa sin enorma kärlek” till monarken imorgon! Du hade ju en Monark när du var liten, den finns kvar i garaget.

  2. hej kungen ha en bra födlsedag
    Själva åker vi strax till Slottsskogen här i göteborg…

    Johan & Peter mfl

    Slottsbergsgymnasiet/ Stora Holm gbg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>